Uutiset

Just se paras työpaikka

Miten teet työpäivästäsi inspiroivan ja motivoivan? Miten löydät rutiineista iloa, himoa ja innostusta? Miten luot kollegoillesikin ”just sen parhaan” työpaikan?

Just se paras työpaikka

Miten teet työpäivästäsi inspiroivan ja motivoivan? Miten löydät rutiineista iloa, himoa ja innostusta? Miten luot kollegoillesikin ”just sen parhaan” työpaikan?

Tiedän, se on aina henkilökohtaista, mutta oman kokemukseni mukaan vähintään nämä (teot – ei pelkät aikomukset) auttavat.

Ensimmäinen askel on suunnitella päiväsi hyvin. Aseta itsellesi tavoitteita ja priorisoi tehtävät tärkeysjärjestykseen. Näin tiedät, mitä pitää tehdä ja millä aikataululla. Samalla tiedät myös, milloin olet onnistunut. Ymmärrät, että riität.

Toinen tärkeä tekijä on löytää intohimosi työstäsi. Mieti, mikä sinua motivoi ja innostaa juuri tässä työssä. Kun löydät asian, joka saa sinut syttymään, pyri tekemään sitä mahdollisimman paljon ja usein. Anna siis energian ohjata – tämä auttaa nauttimaan työstäsi enemmän ja antaa lisää energiaa. Suuri energia tekee haasteistakin pienempiä.

Kolmas vinkki onkin pitää yllä positiivista ratkaisukeskeistä asennetta. Enkä tarkoita teennäisyyttä, vaan sitä että vaikka työpäivässäsi olisi haasteita, ja niissä aina on, muista että useimmiten suurin osa asioista kuitenkin on hyvin tai ainakin ratkaistavissa.

Meidän kaikkien resilienssi kehittyy kun energiamme kasvaa. Negatiivisuus (ongelmakeskeisyys) vie vain energiaa ja alentaa muidenkin motivaatiota. Ratkaisukeskeisyys (positiivisuus) sen sijaan auttaa sinua ja kollegoitasi jaksamaan paremmin ja onnistumaan työssään.

Valitse aina kumpaa kehää päätät vahvistaa.

Lopuksi, muista arvostaa itseäsi ja työpanostasi: huolehdi että pidät taukoja riittävästi. Pieni hetki hengähdystaukoa keskellä päivää auttaa jaksamaan paremmin – olet parempi kollega ja asiantuntija, kun et polta itseäsi jokaisen päivän aikana loppuun.

Kun jaksat itse, jaksat auttaa myös muita.

Ja kun autat muita, todennäköisyys sille että muutkin auttavat sinua nousee. Ja kaikki jaksavat paremmin.

Lisäksi, tiedä että olet aina tärkeä osa organisaatiota ja teet tärkeää työtä. Palkitse itsesi onnistumisista ja muista, että pienikin edistysaskel on askel eteenpäin kohti inspiroivampaa työpäivää.

Eikä ole koskaan väärin sanoa myös ääneen: Hei, huomasittekos? Minä onnistuin tänään aika hyvin!


Grapevine on kategoriassaan yksi Suomen Parhaista Työpaikoista vuonna 2023! Tunnustus on osoitus siitä, että olemme yhdessä onnistuneet luomaan meille kaikille hyvän työpaikan ja kulttuurin, joka rakentuu luottamukseen.

Tero Heittola

Tero Heittola

toimitusjohtaja, digitaalisen markkinoinnin asiantuntija

Kirjoittajan artikkelit ->