Blogit

10 vinkkiä: Millainen on hyvä LinkedIn-profiili?

LinkedIn on mitä loistavin kanava jakaa omaa osaamista. Älä kuitenkaan anna sisältöihin ja keskusteluihin panostamasi kovan työn valua hukkaan mitäänsanomattoman profiilisi takia.

10 vinkkiä: Millainen on hyvä LinkedIn-profiili?

LinkedIn on mitä loistavin kanava jakaa omaa asiantuntijasanomaa. Älä kuitenkaan anna sisältöihin ja keskusteluihin panostamasi kovan työn valua hukkaan mitäänsanomattoman profiilisi takia. Poimi alta kymmenen vinkkiä toimivampaan LinkedIn-profiiliin ja ota hyöty irti jokaisesta vierailijasta! 

1. Panosta kuviin

Hyvä kuva herättää kiinnostuksen ja luo ensivaikutelman. Muista laatu – unohda ryhmäkuvat ja huonolaatuiset selfiet. Valitse profiilikuvaan sellaiset vaatteet, joissa voisit mennä unelmiesi työpaikan haastatteluun ja anna rohkeasti persoonasi näkyä. Taustakuvaksi tulisi valita jotain, mikä kertoo sinusta, intohimoistasi ja kiinnostuksen kohteistasi nimenomaan työelämässä.

Tarkista LinkedIn-kuvakoot täältä.

2. Kerro avoimesti kuka olet ja missä työskentelet

Kirjoita nimesi alle kattavasti nykyisen asemasi tiedot: yritys, titteli ja toimiala. Kun vierailija sisäistää oleelliset tiedot vaivatta yhdellä vilkaisulla, herää kiinnostus lukea lisää herkemmin.

3. Pitchaa itsesi – herätä huomio heti ensimmäisessä lauseessa

Yhteenveto (summary) on mahdollisuutesi erottua massasta korostamalla haluamiasi taitoja, ominaisuuksia ja kiinnostuksen kohteita. Laajan elämänkerran sijaan keskity tulevaisuuden tavoitteisiisi – osoita kunnianhimosi ja kehityskelpoisuutesi lyhyen ja ytimekkään tekstin muodossa. Voit kirjoittaa yhteenvedon vain suomeksi, jos et havittele kansainvälisiä kontakteja.

4. Julkaise laajempaa sisältöä Pulsen avulla

Peruspäivitysten lisäksi kannattaa ajoittain avata sanainen arkkunsa julkaisemalla laajempaa sisältöä Pulsessa. Hyvällä sisällöllä kasvatat asiantuntijuuttasi, osoitat olevasi aktiivinen ja lisäät profiilisi vierailuja.

5. Paranna löydettävyyttäsi avainsanoilla

Relevanttien avainsanojen käyttö nostaa profiiliasi LinkedIn-hauissa. Mieti avainsanoja, joilla haluat tulla löydetyksi ja sijoita ne sitten luonnolliseen tekstiin.

LinkedIn listasi vuoden 2017 kymmenen käytetyintä sanaa. Erotu massasta, vältä näitä.

6. Esittele työkokemuksesi kattavasti

Hienot tittelit kuulostavat arvokkailta, mutta kertovat harvemmin työnkuvasta mitään. Avaa tärkeimpiä työtehtäviäsi ja karttuneita konkreettisia taitojasi vähintään muutamalla ranskalaisella viivalla.

7. Järjestä taitosi tärkeysjärjestykseen

Tärkeimmäksi kokemasi taidot kannattaa sijoittaa ylimmäksi, jotta vierailija saa mahdollisimman kattavan kuvan klikkaamatta kaikkia taitojasi auki.

8. Liity ryhmiin

Alaasi liittyviin ryhmiin kuuluminen kertoo yleisestä mielenkiinnosta ja luo uskottavuutta.

9. Kerro koulutustaustasi

Kerro tarkasti, missä ja minkä koulutuksen olet saanut. Jos opintosi sisälsivät jotain poikkeuksellista, kuten opiskelijavaihdon tai kiinnostavia projekteja, kerro niistä rohkeasti – muista kuitenkin pitää teksti tiiviinä.

10. Huolehdi laadusta!

Yksikin typo ja uskottavuutesi karisee. Suhtaudu LinkedIn-profiiliin kuin työhakemukseen: suunnittele, kirjoita, hienosäädä, käytä aikaasi ja muista, että toiset silmät eivät ikinä ole pahitteeksi.