Blogit

Tuotannon assistentin arkea Grapevinella

Puolivuotinen harjoitteluni tuotannon assistenttina on nyt taputeltu ja sen aikana minusta on työstetty ihan oikea sisällöntuottaja. Kokosin yleisiä fiiliksiäni Grapevinesta, päiviäni ilostuttavista työkavereistani, vinkkejäni sisällöntuottajan hommista haaveilevalle ja oppejani harjoittelujaksoni ajalta.

Tuotannon assistentin arkea Grapevinella

Puolivuotinen harjoitteluni tuotannon assistenttina on nyt taputeltu ja sen aikana minusta on työstetty ihan oikea sisällöntuottaja. Kokosin alle yleisiä fiiliksiäni Grapevinesta, päiviäni ilostuttavista työkavereistani, vinkkejäni sisällöntuottajan hommista haaveilevalle ja oppejani harjoittelujaksoni ajalta.

Mitä tuotannon assistentti tekee?

Tuotannon assistentti sisältömarkkinointitoimistossa on käytännössä aloitteleva sisällöntuottaja, joka työskentelee muiden tuottajien rautainen ammattitaito tukenaan imien itseensä tietoa sienen lailla ja jatkuvasti kehittyen. Grapevinella oikeita töitä pääsee tekemään ensimmäisestä päivästä lähtien ja pääfilosofiana onkin nimenomaan tekemällä oppiminen. Painostavan holhoamisen sijaan kannustetaan ja luotetaan siihen, että kysytään, kun jokin askarruttaa. Tästä porukasta ei löydy hihaa, josta ei voisi nykäistä, oli ongelma mikä tahansa.

Miksi Greipparina on hyvä olla?

Selvää oli alusta lähtien, että kannustavan työilmapiirin ylläpitäminen on yksi Grapevinen arvoista ja jokapäiväisessä tekemisessä vahvasti läsnä. Tyyppejä löytyy laidasta laitaan: yksi kuluttaa vapaa-aikansa mieluiten lapioimassa hevosenlantaa, toinen joogan ja avantouinnin parissa ja kolmas hifistelemässä limepuristinta – drinkkityökalujensa uusinta tulokasta. Silti koko porukalla on mieletön boogie päällä myös kimpassa ja ankaran tekemisen meiningin lomassa on – ihan oikeasti – hauskaa.

Tuotannon assistentin tärkeimmät ominaisuudet

Olin assistenttina aloittaessani opiskellut digimarkkinointia reilun vuoden päivät. Tärkeimmät ominaisuudet tästä pestistä haaveilevalle löytyvät kuitenkin ihan muualta kuin koulun penkiltä. Tuotannon assistentilla kaikki lähtee asenteesta. Tulee olla motivaatiota kehittyä, rohkeutta kokeilla ja halua lähteä mukaan jatkuvasti muuttuvaan digitaalisen markkinoinnin maailmaan. Työ on sopivassa suhteessa luovaa ja analyyttistä, minkä takia idearikkaat hoksottimet ja numeroiden pyörittelykyky ovat välttämättömiä ominaisuuksia.

Mitä on jäänyt käteen?

Puoli vuotta Greipparina takana ja koko somemarkkinointi on auennut minulle uudella tavalla. Facebookin mainostyökalu on viha-rakkaussuhteesta huolimatta hallussa, analytiikkaa luen sujuvasti ja uusien sisältöjen ideoiminen on lempipuuhaani. Työkavereikseni en parempaa porukkaa osaisi toivoa, eikä onneksi tarvitsekaan. Harjoittelijan titteli muuttuu sosiaalisen median asiantuntijaksi ja hommat tuotannon tiimissä jatkuvat. Nähdään ja kuullaan siis jatkossakin!