Blogit

Kauniita kuvia puhelimella – poimi vinkit Instagram-kuviin

Hyvien kuvien nappaaminen puhelimella on joskus vaikeampaa kuin voisi luulla. Katso tästä vinkit parempiin Instagram-kuviin!

Kauniita kuvia puhelimella – poimi vinkit Instagram-kuviin

Hyvien kuvien nappaaminen puhelimella on joskus vaikeampaa kuin voisi luulla ja joukosta erottuminen lukemattomien upeiden kuvien keskellä voi tuntua mahdottomalta. Alla viisi asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota räpsiessä kuvia Instagramiin!

Luonnonvalo ja tarkennus

Luonnonvalon tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa! Kuvaa aina mahdollisimman valoisassa paikassa, jotta kuvasta tulee tarkka ja värit ovat mahdollisimman lähellä sitä, miltä ne oikeasti näyttävät. Luonnonvalossa otettu kuva voittaa aina keltaisen sisällä keinovalossa räpsäistyn kuvan. Pysy myös mahdollisimman paikoillasi kuvaa ottaessa, jotta kuvasta ei tule sumea tai tärähtänyt. Tarkoituksella pois kuvauskohteesta tarkennetut kuvat välillä kuitenkin toimivat!

Kuvan rajaaminen ja kuvakulmat

Kokeile kuvaamista ylhäältä alas, alhaalta ylös, täysin kohtisuoraan tai vinosti. Kuva kannattaa suoristaa niin, että horisontti on suorassa, sillä se rauhoittaa kuvaa. Välillä erikoiset kuvakulmat ja vino horisontti ovat hyviä tehokeinoja kuvissa. Jo kuvaa ottaessa kannattaa pitää kuvan rajaus mielessä ja jättää kuvattavan kohteen ympärille tarpeeksi ylimääräistä tilaa, josta on usein hyötyä rajausvaiheessa.

Kuvan muokkaaminen

Pelkästään valmiiden filttereiden käytön sijaan kannattaa myös muokata kuvia itse, joko suoraan Instagramissa tai jollakin muulla sovelluksella. Kuvaa muokatessa kannattaa kiinnittää huomiota kirkkauteen ja kontrastiin. Usein myös kuvan lämpötilan, tarkkuuden ja värikylläisyyden säätely kannattaa. Älä kuitenkaan innostu ja ylikäytä filttereitä tai muokkaa kuvia liikaa, vaan pidä kuvat luonnollisen näköisenä.

Yksinkertaisuus

Simppelitkin kuvat näyttävät superhyviltä Instagramissa. Valitse asia, jota kuvaat ja jätä ympärille reilusti tilaa, jolloin kuva pysyy rauhallisena.

 

Yhtenäisyys

Älä vaihtele koko ajan erilaisten filtterien välillä, vaan pysyttele omassa tyylissäsi. Valitse kuviisi jokin toistuva teema ja käytä samanlaista filtteriä tai muokkaustapaa. Näin Instagram-kuvasi näyttävät yhtenäisiltä ja luovat vaikuttavan kokonaisuuden.