Kuin tassunjälki lumella, se vakuuttaa koollaan. Laaja digijalanjälki helpottaa alati kasvavassa informaatiotulvassa yrityksesi löytymistä internetin syövereistä. Hakukonelöydettävyys on kaiken a ja o, mutta jos ei ole sisältöä, mitä löytää.. Ei ole mitään.

Pieni tarina

Olipa kerran potentiaalinen asiakas, jolla oli tarve yrityksenne tarjoamalle palvelulle. Asiakas oli nykyaikainen, tavanomaisella digiosaamisella varustettu, melko keskiverto kansalainen. Hän alkoi etsiä tietoa netistä – kuka tarjoaa tätä tarvitsemaani palvelua tässä minun lähelläni? Hakukoneeseen hän kirjoitti ”mistä hyvää palvelua tähän tarpeeseeni tällä paikkakunnalla” ja sai hakuunsa noin 77 100 tulosta (0,43 sekunnissa).

Kolme komeinta hakutulosta olivat tietenkin mainoksia, mutta alempaa löytyi jo luotettavan oloisia kotisivuja – yksi ylitse muiden, vakuuttavaa tekstiä ja pilkahdus huumoriakin siellä täällä. Oli siellä sitä asiaakin, ihan koulutusmateriaaliakin nousi eri lähteistä esiin. Eipä löytynyt moitteen sanaa keskustelupalstoiltakaan, vain kehuja joustavasta palvelusta.

Palvelua hakemalla löytyi niin infograafeja aiheesta kuin kyseisen palveluntarjoajan kuvia jokapäiväisestä puurtamisesta. Löytyi myös monipuolisia blogikirjoituksia, jotka saivat asiakkaan tuntemaan olonsa vakuutetuksi: ”Tässäpä alansa asiantuntija!”. Tavallisen keskivertokansalaisen elämään eivät kuitenkaan kuulu nopeat reaktiot ja spontaanit päätökset, joten asiakas päätti palata aiheeseen vasta seuraavana päivänä.

Illemmalla, asiakkaan istuessa bussissa matkalla kotiin, sattui kuitenkin älypuhelimen näytöltä silmään tuon samaisen asiantuntijatahon mainos. Ja siinä se sitten syttyi, asiakassuhde, keskellä iltapäivän pahinta ruuhkaa.
Näppärästi jätettiin mobiilissa yhteydenottopyyntö palveluntarjoajalle, joka odotetusti ottikin jo pian yhteyttä. Seuraavana päivänä kaupat oli tehty ja maailmassa yksi kaunis asiakaspalvelukokemus lisää.

Kuulostaako tämä tarina mielestäsi liian ruusuiselta? Sisältömarkkinoinnin haltuunottaneesta kilpailijastasi tämä kuulostaa jo kovin arkiselta.